Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Forsse ontslagvergoedingen semi overheid

De semi-publieke sector geeft forse gouden handdrukken aan ontslagen personeel. Instellingen die voor de helft met publiek geld worden gefinancierd hebben vorig jaar euro 95 miljoen aan gouden handdrukken uitgekeerd. Ontslagvergoedingen lopen op tot wel tien keer het jaarsalaris.

Jaarsalarissen
De gouden handdrukken zijn in de meeste gevallen meerdere jaarsalarissen. Dat staat in schril contrast met de marktsector. Daar gaat een ontslagen werknemer met een aantal maandsalarissen naar huis, dat deels afhangt van het aantal dienstjaren. Uit een rapportage van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de projectdirecteur van het Hoogheemraadschap van Rijnland euro 619.410 ontving boven op zijn salaris van euro 158.610.

Norm
De Kamer wil opheldering over de ontslagvergoedingen. Een aantal kamerleden wil dat er snel een wettelijke norm komt voor topinkomens in de semi-publieke sector. De Kamer heeft over dit wetsvoorstel nog niet willen spreken, omdat het gekoppeld is aan een voorstel om de ministerssalarissen met 30 procent te verhogen.

Overig nieuws