Stamrecht BV amper geholpen met vrijstelling publicatie jaarrekening

Het voorstel van het Europees Parlement om kleine bedrijven vrijstelling te geven van verplichte publicatie van de jaarrekening is door een flinke meerderheid van de volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Het plan zou er voor moeten zorgen dat kleine bedrijven minder administratieve verplichtingen hebben.

Landen mogen zelf bepalen of ze de vrijstelling ook daadwerkelijk doorvoeren. De gevolgen voor de Nederlandse stamrecht BV zijn zeer beperkt. Een maatschap en VOF hoeven in Nederland sowieso al niet te publiceren. Een stamrecht BV moet op dit moment een verkorte balans publiceren bij de Kamer van Koophandel. Dat is een bijna verwaarloosbare jaarlijkse verplichting. Een stamrecht BV moet daarnaast jaarlijks een aangifte Vennootschapsbelasting inclusief jaarrekening en winst- en verliesrekening bij de belastingdienst inleveren. Deze verplichting bestaat ongeacht of een stamrecht BV winst of verlies maakt. Als een belasting advieskantoor zoals Gouden Handdrukspecialist deze werkzaamheden uitvoert moet u denken aan jaarlijkse kosten van €600,- tot €1.000,-. 

Gouden Handdrukspecialist richt stamrecht BV’s op voor werknemers die ontslag krijgen. Wij voeren ook het beheer uit van de door ons opgerichte stamrecht BV inclusief de jaarlijkse jaarrekening en aangifte vennootschapsbelasting.

Deel nu  | |

Overig nieuws

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2016, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk en objectief advies
Lees meer »

Check uw

Vaststellings-
overeenkomst

en ontvang een
waardevol advies.

Check »

Direct juridisch advies - Mail uw vraag

Stuur een mail en ontvang antwoord van een van onze specialisten over ontslag, ontslagvergoeding of vaststellingsovereenkomst.

Stel direct uw vraag

Chat