Ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding is een schadeloosstelling bij ontslag en wordt ook wel gouden handdruk genoemd. Bij ontslag heeft u – als werknemer – vaak het recht op een financiële schadeloosstelling (lees; ontslagvergoeding). Bij het bedingen van een ontslagvergoeding is het verstandig u bij te laten staan door een professionele arbeidsrecht expert.

Hoogte ontslagvergoeding

De hoogte van uw ontslagvergoeding varieert per persoon en per situatie. Voor de berekening van de ontslagvergoeding word vaak gebruik gemaakt van de kantonrechtersformule, maar ook de suppletiemethode of direct onderhandeling tussen werkgever en werknemer komen voor.

Wanneer ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding is een schadeloosstelling voor toekomstig te derven loon. Het inkomen dat u dreigt mis te lopen door ontslag, een lagere functie, minder uur werken, en andere verslechteringen in uw functie kunnen aanleiding geven voor een ontslagvergoeding.

Wat te doen met uw ontslagvergoeding

Wanneer de ontslagvergoeding bekend is moet u gaan nadenken over de besteding van het bedrag. De wetgeving biedt u vier mogelijkheden om uw ontslagvergoeding aan te wenden. Een belangrijke factor bij de keuze van de aanwending, is de hoogte van de ontslagvergoeding. Bekijk de vier mogelijkheden voor uw ontslagvergoeding.

Wilt u meer informatie over uw ontslagvergoeding? Vraag dan het gratis Gouden Handdruk boek 2013 aan!

Judex.nl interviewt Marius Winter over de Ontslagvergoeding

Deel nu  | |

Auteur Marius Winter omschrijft alle facetten rondom ontslag, gouden handdruk en stamrecht.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk, gratis en objectief advies
Lees meer »

Check uw

Vaststellings-
overeenkomst

en ontvang een
waardevol advies.

Check »

Direct juridisch advies - Mail uw vraag

Stuur een mail en ontvang antwoord van een van onze specialisten over ontslag, ontslagvergoeding of vaststellingsovereenkomst.

Stel direct uw vraag

Chat