Ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding is een schadeloosstelling bij ontslag en wordt ook wel gouden handdruk genoemd. Bij ontslag heeft u – als werknemer – vaak het recht op een financiële schadeloosstelling (lees ontslagvergoeding). Bij het bedingen van een ontslagvergoeding is het verstandig u bij te laten staan door een professionele arbeidsrecht expert. Direct juridisch advies.

Hoogte ontslagvergoeding

De hoogte van uw ontslagvergoeding varieert per persoon en per situatie. Voor de berekening van de ontslagvergoeding word vaak gebruik gemaakt van de kantonrechtersformule, maar ook de suppletiemethode of direct onderhandeling tussen werkgever en werknemer komen voor (ontslag met wederzijds goedvinden, meestal vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst).

Wanneer ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding is een schadeloosstelling voor toekomstig te derven loon. Het inkomen dat u dreigt mis te lopen door ontslag, een lagere functie, minder uur werken, en andere verslechteringen in uw functie kunnen aanleiding geven voor een ontslagvergoeding.

Wat te doen met uw netto ontslagvergoeding

Wanneer de ontslagvergoeding bekend is moet u gaan nadenken over de fiscale mogelijkheden en de besteding van het netto bedrag. U betaalt loonbelasting, zodat een netto ontslagvergoeding resteert. Fiscaal gezien kunt u belasting middelen over 3 jaar, zodat u belasting kunt terugkrijgen over uw ontslagvergoeding. Ook "veroorzaakt" de ontslagvergoeding extra jaarruimte, die u kunt benutten door de maximum storting in pensioen banksparen onder te brengen. Deze storting is fiscaal aftrekbaar, zodat u geld terug krijgt van de Belastingdienst. Met uw netto ontslagvergoeding kunt u sparen, beleggen of uw hypotheek cq. schulden aflossen. Het hangt van uw persoonlijke situatie en wensen af welke keuze de beste is. Laat u adviseren door Gouden HanddrukSpecialist. Advies ontslagvergoeding 2015

Wilt u meer informatie over de financiele consequenties van ontslag en de mogelijkheden met uw netto ontslagvergoeding? Vraag dan het gratis Gouden Handdruk boek 2015 aan!

Judex.nl interviewt Marius Winter over de Ontslagvergoeding

Deel nu  | |

Auteur Marius Winter omschrijft alle facetten rondom ontslag, gouden handdruk en ontslagvergoeding.
Vraag direct aan »

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een persoonlijk en objectief advies
Lees meer »

Check uw

Vaststellings-
overeenkomst

en ontvang een
waardevol advies.

Check »

Direct juridisch advies - Mail uw vraag

Stuur een mail en ontvang antwoord van een van onze specialisten over ontslag, ontslagvergoeding of vaststellingsovereenkomst.

Stel direct uw vraag

Chat