Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden handdruk, wat nu

U ontvangt een gouden handdruk bij ontslag. Belastingbesparing, financiële zekerheid, flexibiliteit en rendement zijn de uitgangspunten die de bestedingskeuze met uw gouden handdruk bepalen.

Bij bedragen tot € 25.000,- kunt u kiezen voor verlonen (direct afrekenen met de belastingdienst). Na afdracht van de belasting krijgt u meteen de beschikking over het netto bedrag.

Indien het geld niet direct nodig is voor bijvoorbeeld consumptieve doeleinden en het bedrag hoger is dan € 25.000,-kiest u voor periodieke uitkeringen in de toekomst. De belastingheffing wordt uitgesteld.

U kunt er ook voor kiezen de periodieke uitkeringen direct te laten ingaan (via een direct uitkerende bankspaarrekening of uitkeringen uit een stamrecht BV). U "smeert" de uitkeringen en dus de belastingbetaling "uit". Als u de gouden handdruk als besteedbaar inkomen of als aanvulling op een WW-uitkering wilt ontvangen, is dit een goed alternatief. U heeft de keuze tussen gouden handdruk banksparen en het oprichten van een eigen stamrecht BV. De stamrecht BV kent de hoogste mate van flexibiliteit. De bankvarianten geven minder ’rompslomp’, maar geven ook minder flexibiliteit. Let wel: de stamrecht BV is niet voor iedereen geschikt en pas interessant bij een gouden handdruk van minimaal €75.000,-.

Stamrecht bv voor start eigen bedrijf

Wanneer u van plan bent een eigen bedrijf te beginnen, is de oprichting van een stamrecht BV ook een logische keuze. Ook als u verwacht dat u door investeren of beleggen in de stamrecht BV een hoger resultaat kunt bereiken, dan is dat ook een reden voor de oprichting van een stamrecht BV. Het is ook mogelijk om een deel van de gouden handdruk in één keer uit te laten keren en het andere deel aan te wenden voor een stamrecht.