Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

RVU-regeling: overbruggen tot pensioen

Er is sprake van een RVU-regeling als een financiële regeling bedoeld is om te overbruggen naar pensioen. RVU is de afkorting van Regeling Vervoegde Uittreding. Werkgevers kunnen een RVU Regeling aanbieden aan oudere werknemers. Dit zijn maandelijkse uitkeringen. Maximaal 3 jaar voor AOW-datum mogen de RVU-uitkeringen starten. Dat betekent dus dat werknemers van 64 jaar er gebruik van kunnen maken, omdat in 2025 de AOW-leeftijd 67 jaar is. De RVU-uitkeringen bedragen € 1.874,- bruto per maand. Let op: niet elke werknemer kan gebruik maken van de RVU. In bepaalde Cao's worden afspraken over de RVU gemaakt. Om gebruik te maken van de Regeling kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld er moet sprake zijn van een zwaar beroep of de werknemer moet  minimaal 10 jaar in de CAO gewerkt hebben.

Financieel overbruggen met RVU tot AOW-datum

De RVU-uitkering van € 1.874,- zal vaak lager zijn dan het salaris. Voor een werknemer is belangrijk om te weten wat de financiële gevolgen zijn van de RVU Regeling. Met andere woorden: is het financieel haalbaar om met het lagere RVU-inkomen financieel te overbruggen tot AOW-datum. Onze financieel adviseur rekent dat voor u uit.
Meer over RVU Regeling 2022

Financieel advies RVU Regeling 2022

Kent uw CAO een RVU Regeling? Kunt u kiezen voor een RVU Regeling? Onze financieel adviseurs adviseren u. Laat uitrekenen of u met de RVU-uitkeringen kunt overbruggen tot pensioendatum. Vul onderstaand formulier in en onze financieel adviseur belt u. Of bel 088 20 50 800 en spreek direct een financieel adviseur.