Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Stamrechtverzekering

Een stamrecht verzekering is een levensverzekering waarin een ontslagvergoeding is ondergebracht. Een stamrecht verzekering is altijd een lijfrenteverzekering. In lijfrenteverzekeringen bestaan 2 varianten: de direct ingaande lijfrente en de uitgestelde lijfrente. Lijfrente houdt in dat “op het lijf” (als de persoon in leven is) uitkeringen worden gedaan. De gouden handdruk is de bron van de uitkeringen.

Wanneer is een stamrecht verzekering interessant voor een ontslagvergoeding?

Een stamrecht verzekering is interessant als de ontslagvergoeding hoger is dan € 25.000,-. Onder de € 25.000,- kan een werknemer beter kiezen voor direct afrekenen. De kosten van een verzekering wegen niet op tegen de fiscale voordelen. Als de ontslagvergoeding hoger is dan € 70.000,- kan een stamrecht BV weer een interessante keuze zijn. De stamrecht BV kent meer flexibiliteit dan een verzekeraar en de kosten van een stamrecht-BV zijn boven de € 70.000,- lager. De verzekeraar kent variabele kosten, die stijgen naarmate het bedrag hoger is. 

Welke stamrecht verzekeringen zijn er?

In basis zijn er 2 verzekeringen: de direct ingaande lijfrente en de uitgestelde lijfrente. Bij de direct ingaande lijfrente gaat de verzekeraar direct uitkeren. De (ex-)werknemer kiest een uitkeringsduur. Elke maand ontvangt de (ex-)werknemer de uitkeringen tot het einde van de uitkeringsduur. Bij een uitgestelde lijfrente gaat de verzekeraar nog niet direct uitkeren. De (ex-)werknemer kiest een einddatum. Tot de einddatum laat de verzekeraar de schadeloosstelling renderen. Aan het eind van de looptijd heeft de werknemer een keuze. Hij kan de uitkeringen laten ingaan of nog verder uitstellen mits hij de 65-jarige leeftijd nog niet heeft bereikt. Op 65 jarige leeftijd moeten de maandelijkse uitkeringen ingaan.

Wilt u meer informatie over stamrechtverzekering? Vraag dan het gratis Gouden Handdruk boek 2016 aan!