Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ontstaan Gouden Handdruk Specialist

 

Ontslagvergoeding na ontslag bij levensverzekeringsmaatschappij

Marius Winter werkte als manager levensverzekeringen bij Achmea en ontving bij ontslag een ontslagvergoeding van 6 maandsalarissen, hetgeen de start betekende van Gouden Handdruk Specialist.

Expertise bundelen op het gebied van de ontslagvergoeding en gouden handdruk

Zijn broer Eric Winter had een belastingadvieskantoor, gespecialiseerd in het oprichten en beheer van stamrecht BV's. Het idee was om beider expertise te bundelen op het gebied van de gouden handdruk bij ontslag. Expertise van Marius Winter behelsde lijfrenteverzekeringen (dat was destijds een aanwendingsoplossing voor een gouden handdruk) en sociale zekerheid (WW uitkering).

Publicaties over financiële planning, ontslagvergoeding en transitievergoeding

Marius Winter publiceerde over personal finance en financiele planning in een aantal magazines, zoals Quote Personal Finance, Personal Finance Magazine van Telegraaf Media Groep en het Verenigingsmagazine van de Vereniging Consument  &  Geldzaken. We introduceerden de naam Gouden Handdruk Specialist (officiële naam is W&P Belastingadviseurs). Het eerste boek over gouden handdruk bij ontslag verscheen in 2000. Inmiddels is de vijftiende editie gouden handdruk verschenen.

Dienstverlening is uitgegroeid van het oprichten van stamrecht BV's tot het boekhouden en beheer van stamrecht BV's, financiele planning voor werknemers die ontslagen worden en outplacement

In de beginfase was de dienstverlening zeer regionaal (Gooi en Eemland, Randstad). Tegenwoordig werkt Gouden Handdruk Specialist landelijk. Onze klanten komen uit Maastricht, Delfzijl, Den Helder, Middelburg en de rest van Nederland. Belangenbehartigers voor werknemers én werkgevers schakelen ons in om boventallige werknemers te informeren. We zijn met 3 medewerkers begonnen, inmiddels werken meer dan 40 mensen bij Gouden Handdruk Specialist en zusterbedrijven NextJob Outplacement, NextJob In Business en W&P/ VDP Belastingadviseurs. Onze dienstverlening is naast financieel en fiscaal advies uitgebreid met:

  • outplacement (begeleiden van werknemers naar een nieuwe baan vanuit ontslag middels sollicitatietrainingen, assessment testen, jobhunting en coaching): NextJob Outplacement 
  • het coachen en begeleiden van startende ondernemers (onder andere vanuit een stamrecht bv: stamrecht bv en onderneming)

Expertise door bundeling belangrijke disciplines

We begeleiden werknemers vanuit ontslagsituaties in brede zin, met name op financieel gebied. Alle belangrijke disciplines zijn vertegenwoordigd: fiscalisten, belastingadviseurs, financial planners (gouden handdruk banksparen) en arbeidsjuristen. Voor bestaande bankspaarders hebben we samenwerkingsverbanden met de banken ABN Amro, Aegon, Reaal en Nationale Nederlanden Bank. We hebben ook samenwerkingsverbanden met Vereniging Consument & Geldzaken, Fiscalert en VDP Belastingadviseurs. Gouden Handdruk Specialist heeft een aantal zusterbedrijven waaronder Onafhankelijk Financieel Adviseurs (AFM vergunning 12018109) die kan vergelijken en omzetten van bestaande gouden handdruk banksparen . Gouden HanddrukSpecialist kan de boekhouding en aangiftes verzorgen van uw stamrecht bv