Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden Handdruk Specialist heeft 6 korte video’s gemaakt om werknemers te informeren die een gouden handdruk ontvangen: gouden handdruk sparen, banksparen opbouw, banksparen direct uitkeren, stamrecht bv, direct belasten, kantonrechtersformule en regeling vervroegde uittreding.  De video’s kunnen u helpen met de juiste aanwending van uw ontslagvergoeding.

Banksparen gouden handdruk

In deze video krijgt u uitleg over gouden handdruk banksparen. Vanaf € 20.000,- kunt u uw gouden handdruk onderbrengen op gouden handdruk spaarrekening. U maakt een keuze tussen direct maandelijks uitkeren als u het geld direct gaat gebruiken of een opbouw variant waarbij het geld aangroeit op een spaarrekening. De video laat de verschillen tussen beide varianten zien.

Banksparen gouden handdruk opbouw

In deze video krijgt u uitleg over de gouden handdruk spaarrekening. De spaarrekening  laat uw ontslagvergoeding aangroeien. Op de einddatum zet u het gegroeide vermogen om in maandelijkse uitkeringen. Deze variant is geschikt als u het geld kunt missen tot later omdat u spaargeld heeft of ander inkomen waarmee u in uw levensonderhoud kunt voorzien.

Banksparen gouden handdruk direct uitkeren

Deze video toont de kenmerken van de gouden handdruk spaarrekening die direct start met uitkeren. Deze variant is geschikt als u het geld direct nodig heeft voor consumptieve bestedingen, omdat u een lagere WW uitkering ontvangt of een baan met een lager salaris. 

Stamrecht bv

In deze video legt Marius Winter van Gouden Handdruk Specialist uit in welke situatie een stamrecht bv een geschikte keuze is voor uw gouden handdruk. De voordelen en nadelen van een stamrecht bv worden uitgelegd.

Gouden handdruk direct belasten 

Dit staat ook bekend als verlonen. De werkgever belast de gouden handdruk en u ontvangt het netto bedrag op uw rekening. Vaak wordt hiervoor gekozen bij een ontslagvergoeding die maximaal  € 20.000,- bedraagt. De video laat zien met welke belasting percentages u te maken krijgt.

Kantonrechtersformule

De kantonrechtersformule wordt gebruikt om de hoogte van de gouden handdruk te bepalen. In de video wordt het verschil tussen de oude en nieuwe kantonrechtersformule uitgelegd. De oude kantonrechtersformule staat vaak in een sociaal plan bij collectief ontslag. De nieuwe kantonrechtersformule gebruikt de kantonrechter om in individuele ontslagzaken de hoogte van de ontslagvergoeding te berekenen.

Regeling Vervroegde Uittreding

Bij ontslag op grond van leeftijd kan de werkgever een belasting boete van 52% krijgen. Men spreekt van een Regeling voor Vervroegde Uittreding. In de video krijgt u tips om de belasting boete te voorkomen.