Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 info@goudenhanddrukspecialist.nl RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Casus : gouden handdruk niet gekort op WW-uitkering

Veel mensen gebruiken hun gouden handdruk om een bankspaarrekening af te sluiten of een stamrecht bv op te richten. De bankspaarrekening of stamrecht bv gaat op enig moment maandelijks uitkeren. De maandelijkse uitkeringen uit een  stamrecht mogen niet gekort worden op de WW-uitkering. Dat is ook de uitkomst van een lange, juridische strijd die een vrouw in 2013 heeft gevoerd.

Met haar gouden handdruk die ze ontving na ontslag bij een ziekenhuis heeft zij een stamrecht verzekering gesloten. Na ontslag ontving ze een WW-uitkering voor de maximale duur van 38 maanden. Plotseling ontving ze een bericht van UWV met de mededeling dat haar WW-uitkering zou worden stopgezet. De reden was haar uitkerende stamrecht verzekering.

Mevrouw had al diverse malen aangegeven dat ze uitkeringen ontving uit een stamrecht verzekering en besloot bezwaar  aan te tekenen. Dit resulteerde uiteindelijk in de  conclusie van UWV dat de inkomsten uit de stamrecht verzekering ten onrechte waren gekort op de WW-uitkering.