Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Uitgesteld banksparen gouden handdruk

Als u niet direct geld nodig heeft kunt u de uitkeringen ook uitstellen. U kiest dan voor uitgesteld banksparen gouden handdruk. De bank zal rendement maken op uw gouden handdruk, zodat uw bedrag blijft groeien tot de einddatum. Op de einddatum zult u het saldo uiteindelijk moeten omzetten naar een direct ingaande variant, uiterlijk in het jaar dat u 65 wordt. In de uitgestelde variant kunt u kiezen voor een vaste rente, een variabele rente, of een beleggingsvariant. Bij de variabele rente ligt de rente vaak lager dan een vaste rente (depositovariant), maar is wel veelal de mogelijkheid om op elk moment over te gaan op een direct ingaande variant. Bij een vastgelegde renteperiode (vaste rente) is dit pas mogelijk nadat de periode voltooid is. Hier geldt: hoe langer de rente vastligt, hoe hoger de rente.

Voorbeeld

De 52-jarige medewerker beseft dat de arbeidsmarkt aantrekt en geeft zichzelf een grote kans een nieuwe baan te vinden. Daarom besluit hij om de gouden handdruk tien jaar vast te zetten en niet te laten uitkeren. De rente voor een lange termijn vastzetten is hoger en hij kiest voor elf jaar. Het eindsaldo over tien jaar is:

Opbouwperiode van 1 november 2012 tot 1 november 2023

Gouden handdruk

€ 60.000,-

Rentepercentage

4,35 %

Eindsaldo

€ 91.849,29

Het rentepercentage is hoger dan bij direct ingaand banksparen gouden handdruk, omdat de bank een langere periode de beschikking heeft over het hele bedrag en geen kosten hoeft te maken voor de administratie gerelateerd aan het afdragen van loonbelastingen aan de fiscus.
gouden handdruk banksparen vergelijken.