Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

WW-uitkering aanvragen

Eerst inschrijven
Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering dient u zich eerst in te schrijven als werkzoekende bij UWV. Dit doet u de website van UWV werk.nl. Hierbij heeft u uw DigiD nodig. Heeft u geen computer en/of geen DigiD, dan kunt u naar een van de zogenaamde Werkpleinen gaan, de bezoekadressen van het UWV, die over het hele land verspreid zijn. In ieder geval moet u zich uiterlijk op de tweede dag nadat u werkloos bent geworden bij het UWV inschrijven. Dit inschrijven kan ook al voordat uw laatste werkdag is afgelopen.

Aanvragen van WW-uitkering
Lees ook over wanneer, hoe lang en hoogte WW om vast te stellen of u daadwerkelijk voor een WW-uitkering in aanmerking komt. De feitelijke aanvraag dient u binnen een week na de laatste werkdag in via werk.nl. Deze website is dag en nacht toegankelijk. Gebruik hierbij uw DigiD en houd de volgende stukken bij de hand: uw laatste arbeidscontract, uw laatste loonstrook en uw rekeningnummer. Als u naar een UWV Werkplein gaat (kantooruren), neem dan de hiervoor genoemde stukken mee.

Na de WW-aanvraag
UWV laat binnen een week weten of het voldoende informatie heeft ontvangen om een beslissing over uw WW-aanvraag te nemen. De feitelijke beslissing neemt UWV gewoonlijk binnen vier weken en als het besluit positief is voor de aanvrager, volgt ook vrijwel direct de eerste WW-uitkering. Het kan voorkomen dat UWV meer tijd nodig heeft dan de gebruikelijke vier weken. In dat geval kunt u bij het UWV een voorschot op uw WW-uitkering aanvragen.