Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Zalm wil forse ingreep ontslagrecht

Zalm wil het ontslagrecht fors versoepelen. Daarbij kijkt de bewindsman belangstellend naar het veel geroemde Deense model, waarin werknemers makkelijk ontslagen kunnen worden, de ww-uitkering kort en hoog is en de reïntegratie goed geregeld.

Met kabinet-Balkenende II halverwege de rit, hangt minister Zalm (Financiën) een dreigende verplichting voor werkgevers boven de markt – voor de financiële bijdrage in de kinderopvang – en wil hij het mes zetten in het ontslagrecht, zo vertelt hij woensdag in een interview met De Telegraaf. Tijd om met de armen over elkaar te gaan zitten, is het dan ook allerminst.

Zalm wil het ontslagrecht fors versoepelen. Daarbij kijkt de bewindsman belangstellend naar het veel geroemde Deense model, waarin werknemers makkelijk ontslagen kunnen worden, de ww-uitkering kort en hoog is en de reïntegratie goed geregeld. „Als werkgevers makkelijker van hun personeel af kunnen, nemen ze ook weer sneller mensen aan”, redeneert de liberaal. Het mes kan in ieder geval in de zogeheten pro forma procedures bij de kantonrechter. Maar liever gaat Zalm nog verder. „Ontslag moet minder kostbaar en sneller kunnen.” 

Bron: Telegraaf

Overig nieuws