Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Pomphouder mag kassier na lang bakkeleien ontslaan

De kantonrechter in Zwolle heeft de arbeidsovereenkomst tussen een pomphouder en een kassier ontbonden, nadat de vorige twee pogingen daartoe op niets waren uitgelopen.

De kantonrechter in Zwolle heeft de arbeidsovereenkomst tussen een pomphouder en een kassier ontbonden, nadat de vorige twee pogingen daartoe op niets waren uitgelopen.
 
Er was al lange tijd sprake van een arbeidsconflict. De pomphouder beschuldigde de werknemer ervan dat hij een aantal pakjes zware shag had gestolen. Ook zou hij zijn vrouw snoep hebben laten stelen uit de winkel. Deze daden zouden zijn ingegeven door de ernstige financiële problemen waarmee het echtpaar kampte.
Niet bewezen
Hoewel de werknemer de aantijgingen ten stelligste ontkende, diende de pomphouder een ontbindingsverzoek in. De rechter achtte de diefstal echter niet bewezen en kende aan de werknemer een ontbindingsvergoeding toe van bijna honderdduizend euro.

Te gortig
Dat werd de pomphouder te gortig, en hij trok het ontbindingsverzoek in. Daardoor bleef de arbeidsovereenkomst in stand. Omdat de werknemer niet zijn volledige loon ontving, diende hij op zijn beurt een ontbindingsverzoek in. De kantonrechter die over dit tweede verzoek oordeelde kende de werknemer een veel lagere vergoeding toe, ruim 43.000 euro.

Verwijten
Dat vond de werknemer op zijn beurt te schamel en hij trok het verzoek in. Anderhalf jaar na het ontstaan van het arbeidsgeschil waren de partijen nog geen steek verder. Nadat de werknemer beloofde zijn nieuwe ontbindingsverzoek niet in te trekken, vond een derde behandeling van de kwestie plaats.
De Zwolse rechter vond dat beide partijen het nodige te verwijten viel. Hij stelde bij het berekenen van de ontbindingsverzoek de correctiefactor C op 0,67. Dat betekende een vergoeding van 45.000 euro voor de werknemer.

Overig nieuws