Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ontslag 78-jarige afgekeurt door rechter

De eigenaresse van een bungalowpark in Voorthuizen moet een ex-werknemer wegens onredelijk ontslag een schadevergoeding betalen van 6.000 euro. De vrouw had de man de laan uitgestuurd omdat hij zich onbeschoft had gedragen. 
De medewerker-op-leeftijd voerde onderhoudswerk aan tuin en gebouwen uit en woonde in een chalet op het park, dat hem door de eigenaresse van het park gratis ter beschikking was gesteld. Met zijn inkomen vulde hij zijn pensioen aan, blijkt uit het vonnis.


Op het matje

Maar vorig jaar ontving hij een ontslagbrief. Hij zou een nieuwe medewerker hebben uitgescholden. Toen hij op het matje was geroepen, zou hij ook de eigenaresse de huid hebben volgescholden. Daar zou een periode van vier weken ruzie voorafgegaan zijn. De medewerker ontkent dit overigens.

Goed werkgeverschap
De rechter noemt het ontslag een disproportionele maatregel. De eigenaresse had zich een goed werkgever moeten betonen door voor de eventuele aansturingsproblemen samen met de werknemer een oplossing te zoeken. De 78-jarige had zijn ontslag niet kunnen voorzien en kan gezien zijn leeftijd geen ander werk vinden.

Reputatie
De rechter noemt het voor iemand die jarenlang voor hetzelfde bedrijf heeft gewerkt schokkend om zonder dringende reden op staande voet te worden ontslagen. 'Dat tast ook zijn goede reputatie aan', stelt de rechter. De eigenaresse moet de werknemer wegens onredelijk ontslag een schadevergoeding betalen van 6.000 euro.

Overig nieuws