Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ontslag niet mogelijk na zakken examen

De kantonrechter heeft onlangs in een zaak een werkgever verplicht een ontslag terug te draaien. De betreffende werkgever had een grondwerktuigkundige ontslagen omdat deze tot drie keer toe een diploma niet had gehaald. Dit staat in het JuroFoon journaal.

 

Voorwaarde
In het contract van de grondwerktuigkundige was als voorwaarde opgenomen dat hij een specifieke cursus moest volgen en het bijbehorende diploma moest behalen. Toen hij het tot drie keer toe niet voor elkaar had gekregen voor het examen te slagen, werd hij door de werkgever ontslagen. De werknemer was het hier niet mee eens en kaartte de zaak aan bij de kantonrechter.

 

Gelijk
De kantonrechter was het met de werknemer eens en stelde hem in het gelijk. Het ontslag was ongeldig omdat de werkgever niet concreet had aangegeven binnen hoeveel tijd of met hoeveel herkansingen de werknemer het diploma moest hebben behaald. Zonder objectieve voorwaarden kon de werkgever de werknemer niet zomaar ontslaan. Als de werkgever duidelijker was geweest, dan had de rechter het ontslag wellicht goedgekeurd.

Overig nieuws