Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Weinig bewijs, dan weinig kans voor ontslag op staande voet

Ontslaat u een werknemer op staande voet zorg dan dat u voldoende bewijs voor dit ontslag heeft verzameld. Heeft u namelijk niet voldoende bewijs of wordt het bewijs verworpen dan houdt het ontslag geen stand en zit u met de gebakken peren.

De Hoge Raad heeft een tijdje geleden aangegeven dat als een werknemer op staande voet wordt ontslagen de vraag moet worden gesteld of de redenen van ontslag kunnen worden bewezen. Zijn er bijvoorbeeld drie redenen aangegeven en er kan er maar eentje bewezen worden dan is het ontslag op staande voet volgens de Hoge Raad dus niet terecht.
 
Onheus
In de zaak van ons hoogste rechtsorgaan ging het om een hypotheekadviseur die ervan werd beschuldigd twee vrouwelijke cliënten onheus te hebben bejegend en sexueel te hebben geïntimideerd. Later had hij één van hen door de telefoon ook nog uitgescholden. Hij was op deze momenten dronken. Zijn werkgever ontsloeg hem op staande voet. Tijdens de rechtzaak bleef alleen de onheuse bejegening overeind. Het hof vond dat dit voldoende reden was voor ontslag op staande voet. De Hoge Raad was het hier niet mee eens. Het was volgens ons hoogste rechtsorgaan ook nodig dat de werkgever aan de werknemer had duidelijk gemaakt dat hij alleen voor de onheuse bejegening ontslagen zou zijn. Dit is niet gebeurd dus het ontslag moest worden vernietigd.

Bron: Rendement

Overig nieuws