Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ontslagvergoeding ook verminderen met kosten herplaatsing

Geld dat bedrijven steken in outplacement van medewerkers moet ook op de ontslagvergoeding in mindering gebracht kunnen worden. Dat zegt Rudi Nieuwenhoven, directeur Sociale Zaken van VNO-NCW. 

In het kabinetsvoorstel voor een nieuw ontslagrecht mogen alleen nog maar scholingskosten worden afgetrokken. Nieuwenhoven reageert hiermee op het idee van CDA-Tweede-Kamerlid Eddy van Hijum, die afgelopen week voorstelde om bedrijven die veel moeite doen om medewerkers van werk naar werk te begeleiden een korting op de WW-premie te geven.

Sympathiek
VNO-NCW vindt dat een 'sympathiek' maar minder goed idee. De organisatie zegt dat werkgevers vaak geen invloed hebben op de mate waarin ex-werknemers gebruik moeten maken van de WW. Om die reden is ze geen voorstander van per onderneming verschillende premiepercentages. Een bedrijf dat nooit iemand hoeft te ontslaan en dus ook nooit iemand van werk naar werk hoeft te begeleiden, zou bovendien nooit in aanmerking komen voor de door het CDA bepleite premiekorting.

'Outplacementtrajecten zijn echter net zo belangrijk ter voorkoming van WW als scholing', zegt Nieuwenhoven. Daarom vindt hij dat bedrijven die op dit terrein actief zijn, moeten kunnen volstaan met lagere ontslagvergoedingen.

Bron: NU Z

Overig nieuws