Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Vakbond wil sneller vaste baan voor flexwerker

Tijdelijke contracten mogen voortaan niet twee, maar één keer worden verlengd. Daarna moet de werkgever de contractant een vaste baan aanbieden of hem laten gaan. Dat staat in het advies over versoepeling van het ontslagrecht dat de vakcentrales FNV, CNV en MHP donderdag inbrengen in de vergadering van de Stichting van de Arbeid (Star).

Nu schrijft de Flexwet nog voor dat een werkgever zijn werknemer eerst drie tijdelijke contracten kan geven, alvorens hem een vast dienstverband aan te bieden. In sommige cao's, zoals die van de uitzendbranche, is vastgelegd dat een werkgever ook daarna nog tijdelijke contracten kan geven.

'Van de FNV kunnen werkgevers voortaan maximaal twee tijdelijke dienstverbanden aanbieden. Desnoods staan nog een paar cao's een extra verlenging toe', zegt cao-coördinator Wilna Wind van de FNV. Donderdag wordt de inhoud van het Star-advies bekend. Nu al staat vast dat werkgevers en werknemers verdeeld adviseren. De FNV rekent op flink meer ontslagaanvragen, als toetsing door de kantonrechter of het CWI wegvalt.

Bron FD 

Overig nieuws