Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ophef over gouden handdruk op hogeschool Utrecht

Een gouden handdruk van 340.000 euro voor docente Tamara Nazarowa heeft voor ophef gezorgd op de Hogeschool Utrecht.

Dat bedrag is veel hoger dan ze bij een kantonrechtersformule zou krijgen. Verder speelt mee dat Nazarowa's zus een topfunctie bij de hogeschool heeft.

Oud-directeur Kees Freriks van de Theo Thijssen Academie, de lerarenopleiding van de hogeschool waar Nazarowa werkte, noemt de zaak een zwarte bladzijde in zijn loopbaan. "Ik heb er een nacht niet van kunnen slapen."

Met het toekennen van de afvloeiingsregeling heeft het bestuur van de hogeschool de schijn van belangenverstrengeling op zich geladen. Zus Lydia Helwig Nazarowa is plaatsvervangend voorzitter is van de Raad van Toezicht, het hoogste orgaan binnen de hogeschool dat het College van Bestuur controleert.

Het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht ontkent dat er een verband is tussen de afvloeiingsregeling en de familierelatie. "De Raad van Toezicht is niet betrokken geweest bij het arbeidsconflict en de beëindigingvergoeding, anders dan dat zij geïnformeerd is over het besluit dat namens het College van Bestuur is genomen",aldus de schriftelijke reactie.
 
Bron: AD

Overig nieuws