Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Wehkamp ontslaat 100 man, FNV ziet geen noodzaak

Internetwinkel Wehkamp schrapt tachtig fte, zoÂ’n honderd man. FNV Bondgenoten is nog niet overtuigd van de economische noodzaak.

Vorige week zat bestuurder Rob Philippo van FNV Bondgenoten bij de werkgever voor overleg. Ter plekke kreeg hij de cijfermatige onderbouwing van de economische noodzaak tot ontslag van honderd van de vierhonderd werknemers. Inmiddels heeft hij de cijfers beter kunnen bestuderen. “Ik moet zeggen, ik mis heel veel in het verhaal. Het roept veel vragen op.”

Wehkamp wilde aanvankelijk alleen schadeloosstelling bieden voor de boventalligen, en voor de moeilijk plaatsbaren wilden ze iets meer doen. Onacceptabel, vindt Philippo: “We willen een sociaal plan voor iedereen, met toeters en bellen zoals een re-integratietraject. En de kantonrechtersformule.”

De bestuurder vindt dat er sprake is van slecht management. “De boze buitenwereld heeft het gedaan. Wehkamp draait slecht door al die nieuwe internetbedrijfjes. Dat roept de directie al jaren, maar ze doen er niks aan. Ze hebben gewoon achterover geleund. En nu zijn de mensen de dupe.”

Aanstaande vrijdag praat de bond verder met Wehkamp en 25 september is er een ledenraadsvergadering. “Die hebben we de vierde dinsdag van september gedoopt”, zegt Philippo.

Overig nieuws