Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden handdruk zwaarder belast

Bonussen en gouden handdrukken worden vanaf 2009 zwaarder belast. Deze maatregel is een direct gevolg van het akkoord dat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie dinsdag over het ontslagrecht hebben gesloten.

 
Om een kabinetscrisis af te wenden, is afgesproken dat ingrepen in het ontslagrecht worden uitgesteld. In ruil daarvoor gaan de maatregelen van minister Bos (Financiën) tegen topinkomens van tafel.

Bos was aanvankelijk van plan om de aftrek voor pensioenpremies voor hoge inkomens flink in te perken. Het CDA was daartegen omdat te veel mensen zouden worden gedupeerd. Volgens de grootste regeringspartij kunnen beter de echte grootverdieners worden aangepakt. Dat gebeurt nu door extra belasting van allerlei bonussen en gouden handdrukken in het bedrijfsleven.

Ook het plan van Bos om huizen van meer dan 1 miljoen euro zwaarder te belasten, zal niet direct worden ingevoerd. Het CDA is bang dat heel gewone mensen de dupe worden van deze maatregel omdat ze in een erg duur huis wonen dat ze jaren geleden misschien nog heel goedkoop hebben gekocht.

Om het CDA tegemoet te komen zal de verhoging van het eigenwoningforfait nu over meerdere jaren worden uitgesmeerd.
 
Bron: AD

Overig nieuws