Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden handdruk in banksparen vanaf 1-1-2010 mogelijk

Sinds 1 januari 2008 is banksparen mogelijk. Banksparen levert fiscaal voordeel bij het opbouwen van vermogen voor de aflossing van een hypotheek of voor een lijfrente. Banksparen is ontstaan omdat de regering een gebrek aan concurrentie constateerde in de markt van fiscaal gefaciliteerde vermogensopbouw.

Vóór 2008 kon dit alleen in de vorm van een lijfrente of levensverzekering. De regering vond dat banken een vergelijkbaar product moeten kunnen aanbieden, waarschijnlijk tegen lagere kosten.

Banksparen mag vanaf 1-1-2010 met een ontslagvergoeding
Een gouden handdruk of ontslagvergoeding kunt u ook onderbrengen bij banksparen. Deze verruiming is onderdeel van belastingplan 2010.

Er zijn inmiddels diverse banken die gouden handdruk banksparen aanbieden. Om het u gemakkelijk te maken heeft Gouden HanddrukSpecialist een vergelijkingsmodule ontwikkeld. U moet een keuze maken tussen direct periodiek uitkeren en laten renderen. De keuze hangt af of u de gouden handdruk direct nodig heeft om van te leven of pas in de toekomst. Na het invullen van de gegevens ziet u direct welke bank het voordeligst is in uw situatie. Gouden handdruk banksparen vergelijken

Overig nieuws