Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Ontslagvergoeding Fortis-baas loopt op tot 5 miljoen

De nieuwe topman bij Fortis Herman Verwilst krijgt bij zijn vertrek een premie die kan oplopen tot vijf miljoen euro. Verwilst is de nieuwe (tijdelijke) topman bij Fortis, sinds Jean-Paul Votron moest opstappen na forse kritiek op zijn beleid.

Verwilst weet nu al dat hij veel gaat vangen bij zijn vertrek
De hoogte van deze ontslagvergoeding is berekend door de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bonussen
Volgens het jaarverslag van Fortis heeft Verwilst recht op 'een brutovergoeding die gelijk is aan drie jaar inkomen'. Dit betekent dat hij niet alleen het basissalaris, maar ook eventuele bonussen bij de ontslagvergoeding mag optellen.

Vorig jaar had Verwilst een basisssalaris van 695.000 euro plus een bonus van 1 miljoen euro. Op basis van zijn verdiensten in 2007, loopt een vertrekpremie dus op tot 5 miljoen euro.

Kritiek
Verwilst nam op 11 juli de rol van CEO over van Jean-Paul Votron, die moest opstappen na forse kritiek van aandeelhouders. Hij kreeg ‘slechts’ 1,3 miljoen euro mee bij zijn vertrek.

De nieuwe topman zal hoogstwaarschijnlijk tijdelijk zijn functie vervullen, aangezien Fortis op 11 juli al heeft aangegeven 'een kandidaat te zoeken binnen, alsook buiten het bedrijf, om de toekomstige opvolging van de ceo op te nemen'.

Naar verluidt zou al een headhunter aangewezen zijn, aldus de Vlaamse kranten.

Mittler
Voor heel wat aandeelhouders blijft ook nog altijd de vraag hoeveel financieel topman (cfo) Gilbert Mittler opstrijkt bij zijn vertrek. Mittler werd vorige week ‘elegant’ opzij gezet door hem de rol van 'bijzonder adviseur' van de ceo te geven.

Fortis, dat gisteren zijn halfjaarcijfers presenteerde, heeft al laten weten dat het in het jaarverslag alleen communiceert over de ceo.

Overig nieuws