Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

In 2009 WW-uitkering aanvragen bij WERKbedrijf, een fusie van CWI en UWV

De Eerste Kamer is akkoord met een wetsvoorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het CWI en UWV samen te voegen. Per 1 januari 2009 is de fusie een feit en zullen de organisaties verder gaan als WERKbedrijf. Deze fusie heeft als doel om mensen sneller aan de slag te helpen, aldus het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vestigingen waar werknemers en werkgevers bij terecht kunnen zullen bestaan onder de noemer Locatie Werk en Inkomen. In Nederland zijn 97 van deze locaties, die samenwerken met de gemeenten om werknemers en werkgevers een aanspreekpunt te leveren voor alle zaken omtrent werk. Het ministerie heeft verder beloofd meer tijd en geld te steken in het opbouwen van regionetwerken met gemeenten, onderwijsinstellingen, werkgevers en vakbonden.

Het fuseren van UWV en CWI komt voort uit de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen. Deze heeft tot doel om werk boven inkomen te stellen. Fuseren van UWV en CWI, en daarmee vereenvoudigen van de dienstverlening, draagt hier volgens het ministerie aan bij.

Bron: Ministerie SZW

Overig nieuws