Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Reorganisatie met ontslag bij notariskantoor gaat voorlopig niet door

Personeelsleden van het notariskantoor Tap Tromp van Hoff hebben de maatschap voor de voorzieningenrechter gesleept. Het kantoor wilde 15 van de 60 werknemers ontslaan, maar daar stak de rechter voorlopig een stokje voor. Eerst een ondernemingsraad instellen oordeelde deze. De reorganisatie is uitgesteld.

Vanwege de inzakkende economie en huizenmarkt voelt Notariskantoor Tap Tromp van Hoff, met vestigingen in Doetinchem, Lochem en Zutphen, zich genoodzaakt te reorganiseren. Het kantoor vroeg voor 15 medewerkers ontslag aan bij het UWV.

Zes werknemers stapten daarop naar de voorzieningenrechter om het kantoor te verbieden de reorganisatie uit te voeren. De werknemers eisten van de maatschap dat er een ondernemingsraad wordt ingesteld. Daar is de werkgever, met een personeelsbestand dat al jaren boven de 50 ligt, wettelijk toe verplicht. Tot die tijd mocht het kantoor niet reorganiseren, aldus de personeelsleden die tevens inspraak wilden bij het reorganisatieproces.

De rechter ging mee in de eisen van de werknemers. Ook omdat de maatschap niet tegensprak dat de eisen van de werknemers het bedrijf in gevaar konden brengen.

Alleen ontslagen zouden een realistische kostenbesparing opleveren vond de rechter. Maar dat moet dan wel op een nette manier, waarbij het personeel voldoende geïnformeerd wordt over de plannen van de maatschap om personeel te ontslaan.

Bron (OR-informatie)

Overig nieuws