Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden handdruk ongebruikelijk bij ontslag ambtenaar

BEVERWIJK - Het hanteren van de kantonrechterformule is hoogst ongebruikelijk bij het ontslag van een ambtenaar. Maar verboden is het niet. "De partijen, werkgever en werknemer, kunnen onderling overeenkomen om bij een vertrek de kantonrechterformule te hanteren. Maar dat komt weinig voor'', legt een woordvoerster van de grootse ambtenarenvakbond Abvakabo uit.

De gemeente Beverwijk stuurde in 2007 het hoofd stadszaken de laan uit. De man had zich vanaf februari na een conflict ziek gemeld. In zijn functie was de ambtenaar belast met grootschalige projecten als het Stationsgebied, Kerkplein en Meerestein. Totdat het college van burgemeester en wethouders besloot iemand van buiten voor deze uitdagende taak te halen. De ambtenaar zou zich vervolgens ziek hebben gemeld uit teleurstelling omdat hij was gepasseerd.

De partijen wilden graag van elkaar af en de onderhandelingen over een vertrek konden beginnen. In het arbeidsrecht voor ambtenaren ligt de wachtgeldregeling in dergelijke gevallen voor de hand. Maar de gemeente en werknemer kwamen via de kantonrechterformule tot een vergelijk.

bron: noord hollands dagblad

Overig nieuws