Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Een Stamrecht BV oprichten is populair bij ontslagen werknemers

Soest, 26 augustus 2009 – Ontslagen werknemers in Nederland die een ontslagvergoeding van meer dan € 50.000 ontvangen kiezen steeds vaker voor het oprichten van een Stamrecht BV. De Gouden Handdruk Specialist – specialist op het gebied van ontslagvergoedingen in Nederland - ziet een duidelijke toename van bezoekers op haar website die op zoek zijn naar specifieke informatie over de Stamrecht BV. Een Stamrecht BV is een besloten vennootschap die een werknemer opricht om gebruik te kunnen maken van de stamrechtvrijstelling van de Nederlandse fiscus. Een Stamrecht BV is één van de vier mogelijkheden om een ontslagvergoeding aan te wenden. De huidige lage rentestand en de trend om zelfstandig te ondernemen maakt het oprichten van een Stamrecht BV populair.

Stamrecht BV interessanter dan lijfrente

“We zien nu dat de rente historisch laag is”, stelt Marius Winter, eigenaar van de website goudenhanddrukspecialist.nl. “Hierdoor is het voor een ontslagen medewerker, die meer dan € 50.000 aan ontslagvergoeding ontvangt, minder interessant om de ontslagvergoeding als een lijfrente te beleggen bij een verzekeraar. Bij een verzekeraar zet je de rente voor een lange looptijd vast hetgeen momenteel ongunstig is. Bij een Stamrecht BV kan men wellicht volgend jaar profiteren als de rente weer stijgt!” Een Stamrecht BV is één van de vier mogelijkheden om een ontslagvergoeding aan te wenden. Direct afrekenen met de fiscus, het afsluiten van een direct ingaande lijfrente of uitgestelde lijfrente zijn de andere drie opties om een ontslagvergoeding aan te wenden.

Doe de Stamrecht BV test

“Op onze website kunnen ontslagen werknemers alle informatie lezen over het oprichten van een Stamrecht BV”, vervolgt Winter. “Daarnaast hebben wij een speciale Stamrecht BV test opgenomen op onze website. Hiermee kunnen ontslagen medewerkers al in 10 vragen zien of het oprichten van een Stamrecht BV een goede besteding is van hun ontslagvergoeding”. Naast gerichte informatie over Stamrecht BV kunnen bezoekers ook het gratis boekje ‘Start eigen bedrijf na ontslag’ aanvragen. In het boekje krijgen lezers antwoorden op vragen als ‘Mag je geld in Stamrecht BV volledig gebruiken als investering in eigen bedrijf?’ en ‘Heb je recht op een WW uitkering als je een eigen bedrijf start na ontslag?’. “Met het gratis boekje spelen wij in op de trend dat oudere mensen in Nederland steeds vaker gaan ondernemen in plaats van een nieuwe baan zoeken”, aldus Winter. “Vanuit een Stamrecht BV hebben zij een juridisch instrument om te ondernemen en men kan de ontslagvergoeding volledig gebruiken als investering!”

U vindt de Stamrecht BV test hier.

Overig nieuws