Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden Handdruk Specialist lanceert 11e editie boek over de Gouden Handdruk in Nederland

Soest, 8 februari 2010 – Vandaag lanceert Gouden Handdruk Specialist de 11e editie van het boek ‘De Gouden Handdruk’. Het boek geeft op overzichtelijke wijze inzicht in de ingewikkelde wet- en regelgeving rondom de ontslagvergoeding. Het is zeer geschikt voor werknemers die voor het eerst in aanraking komen met ontslag en een ontslagvergoeding ontvangen. De belangrijkste wijziging voor 2010 is dat banksparen mogelijk is voor ontslagvergoedingen, dit heet stamrecht banksparen. Het was al eerder mogelijk om via banksparen te sparen voor een oudedagsvoorziening (lijfrente) en voor de aflossing van de hypotheekschuld.

Leidraad voor ontslagen werknemers

“Wij merken dagelijks in onze contacten dat medewerkers niet of nauwelijks op de hoogte zijn van de materie rondom ontslagvergoeding en stamrecht”, stelt Marius Winter, directeur van Gouden Handdruk Specialist en auteur van het boek. “Ons boek wordt zeer goed ontvangen en geldt inmiddels als dé leidraad voor werknemers die met een ontslagvergoeding te maken krijgen.” In de 11e editie komen alle fiscale en juridische zaken aan bod die spelen bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, het verkrijgen en het besteden van een ontslagvergoeding; De 4 bestedingsmogelijkheden direct afrekenen met de fiscus, stamrecht verzekeren of banksparen en de stamrecht BV worden uitgebreid toegelicht. “Overigens zien wij dat de stamrecht BV onverminderd populair is bij vergoedingen van 70.000,- en hoger. Ook in onze wekelijkse lezingen worden de meeste vragen gesteld over de stamrecht BV.”

Nieuw in 2010: stamrecht banksparen

“Het Belastingplan 2010 maakt het mogelijk dat ontslagen werknemers de ontslagvergoeding mogen aanwenden voor stamrecht banksparen”, vervolgt Winter. Het banksparen voor stamrecht is een alternatief voor het afsluiten van een stamrecht verzekering (lijfrente). Op dit moment hebben banken nog geen stamrecht bankrekening. Ik schat in dat de eerste producten eind februari 2010 op de markt komen. Uiteraard staan wij in ons boek uitvoerig stil bij de regelgeving en de voordelen van stamrecht banksparen en het oprichten van een stamrecht BV.” De aspecten ontslag en gouden handruk zijn – door de financiële crisis in Nederland – onderwerpen waarmee veel Nederlanders voor het eerst te maken krijgen. In 2009 zijn er 35.000 boeken uitgegeven aan ontslagen werknemers, editie 2010 telt een oplage van 45.000 stuks.

Over De Gouden Handdruk Specialist

De Gouden Handdruk Specialist (www.goudenhanddrukspecialist.nl) informeert werknemers die een ontslagvergoeding ontvangen. De Gouden Handdruk Specialist adviseert boventallige of ontslagen werknemers over de financiële consequenties van ontslag. De Gouden Handdruk Specialist werkt landelijk en is gevestigd in Soest. De Gouden Handdruk Specialist is onderdeel van W&P Belastingadviseurs.

Overig nieuws