Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Delta Lloyd haalt gouden handdruk lijfrente verzekering uit de markt

Delta Lloyd schrapt alle verzekeringen voor de opbouw van lijfrente kapitaal. Ook het lijfrente product rond de ontslagvergoeding verdwijnt daarmee. "De strategische focus van Delta Lloyd voor vermogensopbouw ligt op bancaire oplossingen", vertelt marketingdirecteur Harry van der Zwam.

Gouden handdruk Lijfrente verzekering verdwijnt

Delta Lloyd blijft verder wel actief op de markt van overlijdensrisicoverzekeringen, direct ingaande lijfrentes en hypotheekspaarverzekeringen. "Delta Lloyd kiest voor een heldere positionering in de markt voor particuliere levensverzekeringen en bancaire producten", aldus Harry van der Zwan. Per 1 juni 2010 verdwijnen de particuliere levensverzekeringen uit het assortiment. Het gaat hier om de Lijfrenteverzekering, Hypotheekverzekering, Kapitaalverzekering en de traditionele lijfrenteverzekering tegen premiebetaling. Ook de opbouw lijfrente verzekering voor de gouden handdruk verdwijnt. De direct ingaande lijfrente voor ontslagvergoeding  blijft Delta Lloyd gewoon aanbieden als lijfrente variant.

Stamrecht Banksparen wordt nieuwe product van Delta Lloyd

Op termijn zal Delta Lloyd in plaats van de gouden handdruk uitstel lijfrente verzekering de stamrecht bankspaarrekening introduceren. Bij deze optie wordt de ontslagvergoeding gestort op een geblokkeerde bankspaarrekening waarna op een later tijdstip (uiterlijk op uw 65ste) wordt begonnen met uitkeren. Stamrecht banksparen is wettelijk mogelijk sinds 1 januari 2010. Onlangs zette ABN AMRO, SNS-Bank, Rabobank en Brand New Day hun producten rond het stamrecht banksparen in de markt.  

Gouden Handdruk Specialist adviseert ontslagen werknemers over de mogelijkheden met de ontslagvergoeding. Wij helpen u bij het openen van een stamrecht bankspaarrekening of het opzetten van een stamrecht BV. Vraag het stamrecht 2010 boekje aan.

Overig nieuws