Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Stamrecht banksparen: overzicht aanbieders tot nu toe

Sinds 1 januari 2010 is het mogelijk om een gouden handdruk te storten op een geblokkeerde bankspaarrekening, het zogenaamde stamrecht banksparen. Inmiddels hebben een aantal banken en verzkeraars stamrecht bankspaar producten in de markt gezet. 

SNS Reaal is enige aanbieder met direct uitkerende variant

SNS Reaal is op dit moment de enige aanbieder van het stamrecht banksparen die een direct uitkerende variant aanbiedt. Bij de direct uitkerende variant beginnen de maandelijkse uitkeringen meteen zodat u onmiddellijk een bron van inkomsten heeft.  SNS Reaal biedt -zoals ook de andere banken- ook een uitgestelde variant aan. Hierbij stelt u de periodieke uitkeringen uit tot een later tijdstip. Uiterlijk op uw 65ste moeten de maandelijkse uitkeringen beginnen. Stamrecht banksparen is fiscaal meestal interessant bij ontslagvergoedingen tussen  €20.000 en €70.000. Voor ontslagvergoedingen boven de €70.000 is ook de stamrecht BV een mogelijke optie.

Aanbieders voor de uitgestelde variant van stamrecht banksparen

Financieel dienstverlener ‘Brand New Day’ was de eerste aanbieder van het stamrecht banksparen. Zij bieden alleen de uitgestelde variant aan. ABN – AMRO was de eerste bank met een stamrecht bankspaar product. Niet lang daarna volgde SNS – Reaal die stamrecht bankspaar producten via drie afzetkanalen (SNS Bank, Reaal Bancaire diensten en SNS Regio bank) in de markt heeft gezet. Bij SNS Reaal kan worden gekozen tussen een vaste en een variabele rente. In april 2010 zette de Rabobank een stamrecht bankspaarproduct in de markt. ‘Rabobank Gouden Handdruk Sparen’ biedt alleen  de uitgestelde variant aan tegen een variabele rente. In mei volgden Ohra en Delta Lloyd met de uitgestelde stamrecht bankspaar rekeningen.  

Aanbieders merken interesse in stamrecht banksparen

Hoewel het grootste deel van de aanbieders alleen nog de uitgestelde variant aanbiedt, geven ze allen aan in de loop van het jaar te komen met de direct uitkerende variant. Sinds de introductie van het stamrecht banksparen geven de aanbieders aan dat er veel is geïnformeerd naar de optie. Ook het banksparen voor andere toepassingen (pensioen, hypotheek) is populair. SNS Bank geeft aan dat de ophef rond de woekerpolisaffaire het banksparen gestimuleerd heeft.

Gouden Handdruk Specialist heeft een speciale website voor stamrecht banksparen: http://www.banksparen-ontslagvergoeding.nl. U kunt de verschillende aanbieders van stamrecht banksparen met elkaar vergelijken. Op deze manier ziet u op overzichtelijke wijze welke stamrecht bankspaar producten er zijn en welke (variabele) rentes erbij horen.

Overig nieuws