Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Gouden Handdruk Specialist geeft uitleg in de Telegraaf


Gouden Handdruk Specialist directeur Marius Winter geeft uitleg over de financiële situatie na ontslag voor 50-plussers.

Marius Winter, directeur van Gouden Handdruk Specialist, zegt geregeld vragen te krijgen van mensen die in hetzelfde schuitje als De Boer (50 jaar oud en ontslagen) zitten. “Ouderen zitten doorgaans langer in de WW dan jongere werklozen. Voor zestigplussers is dat meestal geen ramp; zij kunnen het tot aan hun pensioen vaak met de WW-uitkering en de ontslagvergoeding uitzingen. Maar als je pas 55 jaar bent, ligt dat heel anders.”
Volgens Winter is het zaak om na het ontslag zo snel mogelijk een WW-uitkering veilig te stellen bij het UWV.

“Zorg er daarnaast voor dat je ontslagvergoeding niet in één keer wordt uitgekeerd; smeer de uitbetaling over een langere periode uit. Je betaalt immers belasting over de gouden handdruk en je zit bij een eenmalige uitkering in een hogere schijf, terwijl je de daaropvolgende jaren bij langdurige werkloosheid een veel lager inkomen hebt. Juist dan heb je het geld hard nodig.”

Ontslagspecialist Winter, die met een ander bedrijf ontslagen werknemers ondersteunt bij het vinden van een baan, wijst erop dat een ontslag financieel gezien ingrijpend is. “Een tip: je kunt bekijken of je in aanmerking voor huur- en zorgtoeslag komt. Daarop heb je recht als je onder een norminkomen zit van maximaal 54.000 euro voor de zorgtoeslag en 29.000 euro voor de huurtoeslag.

Overig nieuws