Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Stamrecht BV zonder 18.000,- startkapitaal vanaf 1 oktober 2012

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van minister Opstelten aangenomen, zodat vanaf 1 oktober 2012 geen 18.000,- startkapitaal nodig is voor het oprichten van een stamrecht BV. Deze wetgeving heeft lang op zich laten wachten. Oprichters van een stamrecht BV mogen zelf kiezen welk bedrag wordt ingebracht bij de oprichting van een stamrecht BV. Bovenstaande wetgeving geldt ook voor de oprichting van een normale BV.

Nog niet duidelijk is hoe de notariële statuten voor een stamrecht BV vormgegeven gaat worden. Deze worden in ieder geval eenvoudiger dan de huidige oprichtingsstatuten van een stamrecht BV.

De fiscale complexiteit van een stamrecht BV blijft bestaan. De Belastingdienst heeft recent de regels rondom het stamrecht verduidelijkt en aangescherpt en komt binnenkort met nieuwe, strenge regels ten aanzien van het beschikbaar blijven van het stamrecht kapitaal in de stamrecht BV. Dit speelt met name een rol wanneer de stamrecht BV het geld uitleent aan de directeur groot aandeelhouder.

Meer informatie over stamrecht BV oprichten

Overig nieuws