Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Stamrecht BV amper geholpen met vrijstelling publicatie jaarrekening

Het voorstel van het Europees Parlement om kleine bedrijven vrijstelling te geven van verplichte publicatie van de jaarrekening is door een flinke meerderheid van de volksvertegenwoordigers goedgekeurd. Het plan zou er voor moeten zorgen dat kleine bedrijven minder administratieve verplichtingen hebben.

Landen mogen zelf bepalen of ze de vrijstelling ook daadwerkelijk doorvoeren. De gevolgen voor de Nederlandse stamrecht BV zijn zeer beperkt. Een maatschap en VOF hoeven in Nederland sowieso al niet te publiceren. Een stamrecht BV moet op dit moment een verkorte balans publiceren bij de Kamer van Koophandel. Dat is een bijna verwaarloosbare jaarlijkse verplichting. Een stamrecht BV moet daarnaast jaarlijks een aangifte Vennootschapsbelasting inclusief jaarrekening en winst- en verliesrekening bij de belastingdienst inleveren. Deze verplichting bestaat ongeacht of een stamrecht BV winst of verlies maakt. Als een belasting advieskantoor zoals Gouden Handdrukspecialist deze werkzaamheden uitvoert moet u denken aan jaarlijkse kosten van €600,- tot €1.000,-. 

Gouden Handdrukspecialist richt stamrecht BV’s op voor werknemers die ontslag krijgen. Wij voeren ook het beheer uit van de door ons opgerichte stamrecht BV inclusief de jaarlijkse jaarrekening en aangifte vennootschapsbelasting.

Overig nieuws