Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Bestaande stamrecht BV (opgericht voor 1 januari 2014)

De stamrecht BV (ook wel: stamrechtvennootschap) is voor 2014 veelvuldig gebruikt om een gouden handdruk (ontslagvergoeding) fiscaal vriendelijk onder te brengen. De schatting is dat er meer dan 10.000 stamrecht BV's in Nederland opgericht zijn.

Een bestaande stamrecht BV kan gebruikt worden als eigen verzekeraar om maandelijkse uitkeringen te doen, als vehicle om een onderneming te starten of met als doel om de eerder ontvangen ontslagvergoeding te gebruiken anders dan te voorzien in levensonderhoud (bijvoorbeeld uitlenen of een aankoop cq. investering). De stamrecht BV maakt kosten voor het jaarlijks onderhoud. Deze kosten zijn aftrekbaar in de BV.

Bestaande stamrecht BV geeft flexibiliteit

Een stamrecht BV geeft flexibiliteit. Een deel van de stamrecht BV houders heeft gekozen om zelfstandig ondernemer te worden. Daarbij kunnen fiscale overwegingen een rol spelen om te ondernemen vanuit de stamrecht BV of vanuit een eenmanszaak. Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is, dan kunt u bij ons terecht voor een objectief persoonlijk adviesgesprek.

Administratie van uw stamrecht BV

De administratie van een stamrecht BV (jaarrekening, loonadministratie, belastingaangifte) kan de Gouden Handdruk Specialist volledig voor u verzorgen. De jaarrekening en belastingaangifte moet jaarlijks plaatsvinden. De loonadministratie moet plaatsvinden vanaf de start van de maandelijkse uitkeringen. Wij geven u graag een overzicht van de noodzakelijke werkzaamheden en kosten.

Rendement maken in uw stamrecht BV

Er zijn verschillende mogelijkheden om met uw stamrecht bv rendement te halen. De stamrecht BV wordt vaak gebruikt om te sparen, maar ook kan de stamrecht BV worden gebruikt voor deelneming in een ander bedrijf. Meest eenvoudige en ook veelgebruikte mogelijkheid voor rendement in uw stamrecht bv is natuurlijk sparen, terwijl ook beleggen goed mogelijk is met uw stamrecht BV.

Meer informatie over uw stamrecht BV

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en plichten van uw stamrecht BV ? Om een antwoord te krijgen kunt u gebruik maken van een persoonlijk adviesgesprek

Judex.nl interviewt Marius Winter over de Stamrecht BV