Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Rendement behalen in de stamrecht BV

Het bedrag in de stamrecht BV dient men te sparen of te investeren met als doel om rendement te maken. U kunt de stamrecht BV gebruiken als eigen onderneming en de afkoopsom investeren in de ondernemingsactiviteiten. Dit is echter niet verplicht. Men kan de BV ook als eigen 'verzekeringsmaatschappij' gebruiken. Dit is de meest gebruikte toepassing van een stamrecht BV.

Beleggen in de stamrecht BV

Men kan in de stamrecht BV rendement behalen door 'reguliere' beleggingen, zoals obligaties, aandelen, etc., maar ook door onroerend goed of deelnemingen in ondernemingen.

Winst maken in een stamrecht BV

Een stamrecht BV zal niet snel winst maken. Reden is dat de stamrecht verplichting jaarlijks opgerend moet worden wat een verliespost in de stamrecht BV oplevert. Het oprentingspercentage schommelt rond de 2%. Omdat een stamrecht BV ook kosten maakt, zal het rendement structureel hoger moeten zijn dan 2% voordat de stamrecht BV winst maakt. Een stamrecht BV die winst maakt moet belasting betalen. Dit heet vennootschapsbelasting.

Winst in de stamrecht BVVennootschapsbelasting 2022
Winst < 245.000,- 15 %
Winst > 245.000,-

25 %

Hoogste rente voor stamrecht BV

Gouden HanddrukSpecialist zoekt voor u uit welke banken de beste spaarrentes en depositorentes voor stamrecht BV's bieden. Let op: De rente die u ontvangt als particulier is meestal hoger dan de rente in een stamrecht BV. Er zijn verschillen tussen de verschillende banken. Laat u adviseren!