Adviseur nodig? Eerste advies GRATIS! 088 20 50 800 RADIO VIDEO NIEUWSBRIEF NIEUWS

Stamrecht BV aangifte voor Belastingdienst wordt eenvoudiger vanaf 2010

 De elektronische aangifte voor vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting voor stamrecht BV wordt eenvoudiger. Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën maakte de plannen bekend. In de praktijk betekent dit dat er vanaf aangifte over 2010 minder gegevens hoeven te worden ingevuld. Dit betekent wellicht een verlaging van de jaarlijkse onderhoudskosten van een stamrecht BV. De overheid is bezig om administratieve verplichtingen voor BV’s te verminderen.

De Jager geeft aan tevreden te zijn met de wijziging: “Ik ben blij met deze volgende stap in de vereenvoudiging, de helft minder gegevens invullen scheelt een BV tijd en geld. Een BV hoeft de gegevens van de commerciële jaarrekening niet meer in de belastingaangifte op te nemen. Een (stamrecht) BV die aangifte doet via een belastingadviseur hoeft nog minder gegevens in te vullen.

Een stamrecht BV moet jaarlijks aangifte vennootschapsbelasting doen bij de Belastingdienst. Deze aangifte zal vanaf nu dus eenvoudiger zijn. Naast de aangifte vennootschapsbelasting heeft de stamrecht BV nog andere jaarlijkse verplichtingen. Er moet een publicatiebalans worden ingediend bij de Kamer van Koophandel. Ook moet jaarlijks een aandeelhoudersvergadering worden gehouden die moet worden genotuleerd. Deze verplichtingen brengen jaarlijkse kosten met zich mee. Het oprichten van een stamrecht BV is daarom pas een interessante optie bij ontslagvergoedingen boven de €70.000,-.

Gouden Handdruk Specialist adviseert ontslagen werknemers over het aanwenden van de ontslagvergoeding. Gouden Handdruk Specialist kan een stamrecht BV oprichten en het jaarlijkse beheer voeren.

Overig nieuws